Парите свършват, но празниците продължават

Всяка година по Коледно време магазините работят на пълни обороти, а ние пазаруваме като за последно. Да, знаем, че не това е смисълът на празника, но все пак искаме да зарадваме близките с най-хубавите подаръци и да очароваме гостите с най-впечатляващите празненства и трапези. Как да си позволим всичко, което сме планирали? Ние предлагаме начин.

Коледа и Нова година - празник за стомаха

Кога, ако не сега е време да приложим на практика онези засукани рецепти, които сме набелязали от месеци? Кога, ако не сега е най-подходящият момент да обновим интериора, за да ахнат нашите гости при влизането? Нужни са ни още: стилна украса, съдове в синхрон с повода, покривка с коледни мотиви… Всичко трябва да е на ниво. Ако планирате да поканите гости, съветваме ви да планирате менюто за няколко дни напред. Така ще имате възможност и да балансирате блюдата като вкус, а и като цена. Набележете нужните за всяко от храненията продукти и напитки, и ги запишете в списък. Важно е да разполагате с всичко необходимо предварително, за да не се налага да отскачате до магазина в последния момент. Важно е да сте подсигурени, за да използвате пълноценно времето си за приготовления и организация на партито.

Как празниците се отразяват на портфейла ни

Това време от годината безапелационно печели приза за най-пагубно за личните и семейните ни финанси. Ако не сме били достатъчно далновидни, спестяванията се стопяват още преди края на дългите поводи за наздравици. Как да намалите ефекта на празния портфейл? Ето няколко съвета: Определете бюджет за подаръците. Набележете всички близки и запишете максималната сума, която можете да похарчите за всеки от тях. Придържайте се стриктно към нея, без импровизации, когато влезете в магазина; Определете максимална стойност на менютата. Споменатият по-горе списък с продукти го изчислете и като стойност. Сумирайте разходите за трапезата за всеки от дните и преценете най-изгодните възможни варианти. Прегледайте актуалните брошури с намаления на супермаркетите; Използвайте промоциите. Цените точно преди Коледа не са ниски, но ако предварително сте избрали нужните вещи за близките, ще можете да ги купите значително по-евтино (понякога със 70% отстъпка) на кампаниите „Черен петък“ в края на ноември; Общо меню. Ако за Нова година празнувате с приятели, разберете се кой какво да купи и донесе. Няма смисъл от презареждане с храна, която после ще изхвърлите.

Като на кино: Финансовото състояние – Презареждане

Въпреки всички мерки, които взимаме, за да се придържаме към дадени финансови рамки обаче, по празниците все изскача още и още нещо. Ако изпаднете в подобна ситуация, а вече сте „на червено“, ние от Fina.bg предлагаме идеалното решение. Докато потребителските кредити от банкови институции могат да се бавят с дни, на вас ви трябва изход от неудобното положение веднага. На cashcredit.bg можете да кандидатствате за бърз заем онлайн и да получите одобрение за минути. Заявената сума пристига директно в сметката ви или я взимате от наш офис. Свежите пари бързо ще запълнят празнината в бюджета и ще ви помогнат да стабилизирате положението до следващата заплата. Кешкредит е верен помощник в трудните ситуации. На разположение сме по всяко време. Потърсете ни!

Бързи кредити


Разгледайте условията в КешКредит, където ще откриете едни от най-добрите условия за бърз кредит в България.